★ So high

Auton radio pauhaa ja maisevat vaihtuu. Yöllä linja-autossa yksi väsynyt matkustaja.. Mä istuin pakettiauton etupenkillä ja esititn kuunteleväni äidin ajo-ohjeita ja kuinka astiat tiskataa neuvoja. Oikeastaan kaikki meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, sillä olin aivan omissa maailmoissani kuin toisella planeetalla. Auto toisen auton perään ohitti meidän ja mieitn mihin heillä oli kiire.Pääni oli täynnä kysymyksiä joiden vastaukset leijuivat päässäni epämääräisessä rykelmässä vailla oikeaa paikkaa. Selviänkö yksin, osaanko taas asua hiljaisuudessa ja samallaa altistua oman mielikuvituksen ja epäilyni valtaan. Pelkäsin omien ajatusten vievän taas vallan ja tukahduttamaan sosiaalisen elämäni kokonaan. En anna sen enään tapahtua, olen kasvanut ja osaan huolehtia itsestäni pelkäämättä itseäni. Tien vieressä oli kyltti joka ohjasti meitä kääntymään oikealle ja navigaattori vastoin vasemmalle. Seurasimme omaa vaistoa vastoin narisevan naisen ääntä, joka kaikui navigaattorista. Pian edessäni häämötti suuri kyltti, joka kertoi meidän saapuneen Nurmijärvelle.

Painavat laatikot ja mustat jätesäkit pitkin asunnon lattioita. Valahdin lattialle ja katselin ympärilleni jääden tuijottamaan kattoikkunasta ulos. Tunsin lämpimän ilmavirran ja olin nukahtaa. Olin liian sekavassa mielentilassa käydäkseni nukkumaan. Tartuin toimeen ja siirsin jätesäkeistä vaatteet uuteen vaatekaappiini. Tästä se lähtee, pian kaikki on paikoillaan ja ole valmis aloittamaan oman elämän. Katsahdin vaatehuoneen pienestä ikkunasta ulos pimeään ja totesin, että nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa toteuttaa unelmiaan. Ensimmäinen; oma asunto. Check!


Ikeassa haahuilua ja halvan tavaran mukaan rohmuamista. Kassa hymy loppui kun hinta arviointi heittikin halvan tavara määrän kasvettua metrin korkuiseksi kasaksi. Uudet tuolit, kirjahylly, kymmenen sivuisia ohjekirjoja ja satoja ruuveja. Yksiö alkoi muistuttaa jo omaa kotia. Takapihalla kasvoi omenapuu ja nurmikko oli vihreää. Sisällä seiniä koristi kymmenet valokuvat ja kattoikkunasta tuleva auringon valo valaisi koko asuntoa. Mua hymyilytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti